Achtergrond informatie oud werk


Schilderijen

*Maar, zegt u, niets is toch makkelijker dan zich bomen voor te stellen, bv. in een park of boeken die in een kast staan, en niemand erbij om ze waar te nemen. Het laat zien dat u het vermogen heeft om voorstellingen te maken of om ideeën in uw geest te vormen; maar dit bewijst niet dat u het voor mogelijk kunt houden dat de voorwerpen van uw gedachten zonder de geest kunnen bestaan...................

 

George Berkeley,
'a treatise concerning the principles of Human Knowledge', 1710

 


Basis


 

 

Het begon met een boek, ' De vierde dimensie". De schrijver beschreef hoe de vierde dimensie eruit zou kunnen zien. Het liet mij niet meer los en ik zocht naar een andere manier om het uit te beelden. In de vierde dimensie zijn er geen grenzen. Je kunt in elke richting oneindig ver kijken. 
Een andere vorm van oneindigheid heb ik gevonden in een ander boek " The fractal beauty of nature". Hierin staan voorbeelden van fractals, die ook in de natuur voorkomen. Na aanleiding van deze figuren kwam ik op het idee om abstractie & realisme samen te brengen. 
Door de vorm- en kleurverandering wordt de oneindigheid van fractals geaccentueerd. Ik ben gaan schilderen en gezocht naar vorm en kleur. Daarnaast zoek ik naar de perfecte samenhang tussen mens en natuur(fractals in dit geval).

Achtergrond informatie nieuw werk


 

In mijn schilderijen werk ik met informatie die ik ontleen aan kranten, tijdschriften, boeken, ansichtkaarten etc. Zo verzamel ik ook teksten en gedichten. Ik plak en schrijf ze in mijn dummy's. Het schilders proces begint op het moment dat ik opzoek ga in mijn dummy's naar de juiste combinaties tussen verschillende plaatjes. Als ik tevreden ben met mijn keuzes verwerk ik die in mijn schilderij, geheel in eigen stijl en kleur. De kleur wordt vaak bepaald door de sfeer die het nieuwe beeld opwekt.Teksten of gedichten komen vaak tijdens het proces tot stand. Ze zeggen iets over het schilderij of voegen iets toe, zoals een titel dat doet.

 

Niet de wereld en ook niet  het persoonlijke

is het onderwerp van mijn schilderen.

De wereld tussen de dingen in.'